Home » Novosti iz sveta 3D printa » Sudija blokira nacrte za 3D štampane pištolje

Sudija blokira nacrte za 3D štampane pištolje

Savezni sudija Sjedinjenih država je 31. jula sprečio objavljivanje nacrta 3D štampanog plastičnog pištolja, kome je po upotrebi nemoguće ući u trag. Predsednik Donald Trump preispitao je mogućnost, da li je njegova administracija trebala da dozvoli da se planovi postave online.

Kompanija koja stoji iza planova, Difence Distributetd, sa sedištem u Ostin, Teksasu, je u junu postigla dogovor sa saveznom vladom, čime je omogućeno da planove za pištolje postave dostupne za preuzimanje u sredu 1. avgusta 2018.

Odluka o zabrani, od američkog okružnog sudije Roberta Lasnika u Sijetlu, za sada obustavlja taj plan. “Postoji mogućnost nepopravljive štete zbog načina na koji se to oružje može napraviti”, rekao je on.

https://www.apnews.com/0c55d778df35412dbac0be6444917bc7/Trump-‘looking-into’-3D-guns-issue

By |2018-10-02T21:04:28+00:00avgust 1st, 2018|Na home strani, Novosti iz sveta 3D printa|

About the Author:

Rođen 19. aprila 1966. u Beogradu. Matematičku gimnaziju završio 1985. a potom i Višu poslovnu školu, sa zvanjem Inženjera informatike. Sticajem okolnosti nije napravio ni jedan program već je osetivši smisao za crtanje, karijeru započeo kao grafički dizajner. Nakon dva posla u struci u preduzećima Data Engineering i Metro Marketing Studio, profesiju grafičkog dizajnera nastavlja u Narodnoj banci Srbije, prvo na poslu izrade sajta a potom na poslovima izrade grafičkog materijala publikacija i promocija. Autor je prve srpske društvene igre Baš-Čelik, kao i njenih nastavaka, Baš-Čelik junior i Megdan. Takođe je i autor igara Monetura i Finansije za kasnije, čiji su izdavač Narodna banka Srbije. 2014. kupovinom prvog 3D štampača otpočinje sa upoznavanjem i proučavanjem nove tehnologije, koji nastankom 3D Print Plant-a prerasta u ozbiljen posao sa dugoročnom perspektivom.