Home » Naši projekti » Replikat biste Branislava Nušića

Replikat biste Branislava Nušića

Jeadan od prvih projekata iz 2015. godine. Eksperiment u saradnji sa tadašnjom profesorkom informatike OŠ Branislav Nušić BG, Katarina Aleksic , a u sklopu jednog predavanja o 3d štampi učenicima OŠ Branislav Nušić u Beogradu.

Bista Nušića se nalazi u dvorištu ove škole i putem velikog broja fotografija iz raznih uglova, dobili smo solidan materijal da se to pretoči u 3d objekat. U tu svrhu je korišćen online software AUTODESK 123D CATCH.

Nakon dobijenog fajla usledilo je njegovo čišćenje i izrada postolja i natpisa. Bista je bila spremna za štampu. Urađena je u dva materijala, radi autentičnosti. Predmet je odštampan uz pomoć Craftbot-a u rezoluciji 0.2mm.

By |2018-10-02T21:04:21+00:00jul 31st, 2018|Na home strani, Naši projekti|

About the Author:

Rođen 19. aprila 1966. u Beogradu. Matematičku gimnaziju završio 1985. a potom i Višu poslovnu školu, sa zvanjem Inženjera informatike. Sticajem okolnosti nije napravio ni jedan program već je osetivši smisao za crtanje, karijeru započeo kao grafički dizajner. Nakon dva posla u struci u preduzećima Data Engineering i Metro Marketing Studio, profesiju grafičkog dizajnera nastavlja u Narodnoj banci Srbije, prvo na poslu izrade sajta a potom na poslovima izrade grafičkog materijala publikacija i promocija. Autor je prve srpske društvene igre Baš-Čelik, kao i njenih nastavaka, Baš-Čelik junior i Megdan. Takođe je i autor igara Monetura i Finansije za kasnije, čiji su izdavač Narodna banka Srbije. 2014. kupovinom prvog 3D štampača otpočinje sa upoznavanjem i proučavanjem nove tehnologije, koji nastankom 3D Print Plant-a prerasta u ozbiljen posao sa dugoročnom perspektivom.