Lego, najbolja igračka svih vremena. Retki su oni koji nisu imali prilike da prave nešto od Lego kockica. To je materijal koji beskrajno otvara maštu, kako deci tako i odraslima (koji nisu odrasli).

Da li vam se desilo, a verujem da jeste, kada ste se igrali Lego kockicama da postavite sebe u taj svet, da budete u svemu što ste napravili, budete deo Lega?

Upravo to je uradio Mat Denton (Matt Denton), ali je ustvari kockice približio sebi, tj svojoj veličini. Ipak, kako Lego ne proizvodi te dimenzije svojih blokova, Mat je morao da malo improvizuje. Projektovao je sve potrebne kockice u programu za 3D modelovanje i uz pomoć 3D štampača  Lulzbot Taz 5 u ABS-u za nekih 250 sati napravio sve što mu je trebalo. Blokovi koji nisu bili štampani iz jednog komada, su spajani i lepljeni uz garanciju da mogu izdržati opterećenje od 80kg. Pneumatici su rađeni od NinjaFlex filamenta. Bilo je tu nekoliko metalnih delova urađenih u cnc mašini i naravno motor, prenosnici i baterije. Po njegovim rečima, samo materijal je koštao 250 $ a slično i ostatak potrebnih delova. Ovo je inače treći u nizu i najveći projekat istog kartinga

Inače njegov projekat je zasnovan na Lego setu, LEGO Technic set 1972-1.

1972-1: Go-Kart | Go kart, Lego technic, Vintage lego