Ako ne možete sebi da priuštite Lambordžini Aventador, možda možemo da vam odštampamo jedan, ali ne veći od 20cm, postoji određeno ograničenje u veličini printa. Ali ono što su uradili otac i sin Brakus iz Kolorada, je vredno divljenja.

Kako nije mogao da sebi priušti Aventadora, sin je predložio ocu da naprave jednog. Nije morao mnogo da ga ubeđuje. Kao osnovu uzeli su staru šasiju i motor Korvete iz 2003, kao i menjački sistem Poršea 911, sredili je, doterali motor i detaljno premerili. Caroseriju Aventadora su projektovali u programu za 3D modelovanje, i prilagodili postojećoj šasiji. Sve je rađeno iz parčića koji su mogli po dimenzijama da se odštampaju. Sve delove je gospodin Brakus spajao samolepljivim trakama kevlara i ugljenih vlakana, kako bi dobio dodatnu čvrstinu.

Ovaj 3D štampani super-automobil još nije gotov ali mu se kraj već nazire. Ukupan trošak je oko 20 000$, što je nekih 20 puta manje od originala. U našim uslovima možda je ova cifra ipak velika, ali vremenom će i 3D štampa sa svojim koštanjem moći da bude pristupačnija, pa će i biti inspiracija mnogima za svoja super-vozila.

Ukoliko želite da pročitate nešto više o ovom projektu pogledajte na sajtu Creality.