Iskalkulisati cenu 3D štampe često nije lak zadatak. Klijenti, šaljući nam fotografije željenih predmeta, traže i procenjenu vrednost štampe, ali zaboravljaju da je gotovo nemoguće tako nešto proceniti tačno, jer nemate taj predmet u formi zapremine. Potrebna vam je dobra mašta i iskustvo u radu da bi procenili vrednost takvog posla.

Velika olakšica u svemu je naša aplikacija za izračunavanje cene štampe, Kalkulacija cene 3D štampe , kojom smo pokušali da pomognemo klijentima koji već imaju pripremu svog predmeta ili barem znaju kako da tu pripremu pronađu. Priprema podrazumeva fajl (datoteku) u kojoj je prostorni prikaz predmeta u formi poligona. Najčešći formati su STL, OBJ ili STP, a ima i drugih. Znači, ukoliko ste sami napravili svoj 3D model, eksportujte ga u STL format, a ako ga tražite ne nekim od sajtova za razmenu 3D modela, izaberite isti формат, ili nešto slično od ponuđenih koje smo već pomenuli.

Sada kad imate fajl, bitno je da ga uvučete u našu aplikaciju (upload), Kalkulacija cene 3D štampe,  i program će vam izračunati okvirnu cenu. U meniju Proporcije, možete menjati veličinu predmeta i ugao štampe, aplikacija će svaki put računati isponovo. Takođe možete i uticati na kvalitet štampe od 0.1 ili 0.2mm i gustinu ispune od 10% do 100%.

Nakon toga, ako ste zadovoljni sa predpostavljenom cenom, podnosite zvaničan zahtev, na istoj stranici, i mi vam povrđujemo tu cenu nakon provere u programu za pripremu štampe.