Do sada smo pričali o različitim materijalima za 3D štampu, plastici, betonu, ledu, spomenuli smo i šećer pa čak i žvakani papir, ali čokolada je večita tema. Ukoliko volite 3D štampu i čokoladu,  Mycusini je prava stvar za vas. Uređaj je trenutno na Kickstarteru, ali kompanija se nada da će njegova cena u proizvodnji biti oko 400€. Uređaj nije posebno veliki, odprilike kocka sa stranama nešto većim od 20cm, ali je i predviđen da bude mali kućni aparat.

Za sada nema preveliku preciznost, ali to je i logično ako uzmete u obzir da je materijal lako topiva čokolada. To znači da malo mrljavi kod složenih oblika ali na vama je da se odlučite na što jednostavniji oblik za izradu, bez podupirača, suporter-a. Refil, tj filament je naravno čokolada, ali spakovana u neku vrst kobasice, koju morate da presečete tačno na pola i sečeni kraj ugurate u uređej. Mašina dolazi sa deset refila, i moraćete da nabavite ubrzo još.

U svakom slučaju zabavna mašina koja može da vam pomogne i u vašem profesionalnom delovanju, naravno ako se bavite slatkišima. Uostalom pogledajte kako to izgleda na delu…